Oczekuję na odbiór nowej Octavii Combi w wersji wyposażenia Elegance. Myślałem ze wszystko przewidziałem, wyczytałem, dowiedziałem się ale ciekawi mnie sprawa lusterek w osłonach przeciwsłonecznych o których zupełnie zapomniałem. Czy w wersji Elegance są podświetlane czy nie??
Skrzypiące wycieraczki
Zwiń
X
-
Podobno piszczenie mozna usunąć poprzez przetarcie wycieraczki grafitem. Ile w tym prawdy to nie wiem bo nigdy nie testowałemSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez baca10mariu_sz, moze ci sie to wydac smieszne ale ja zawsze przy myciu auta zabezpieczam gumy wycieraczek silkonem do gumy, nastepnie wycieram sucha szmatka, po tym zabiegu wycieraczki mi nie skrzypiaZamieszczone przez phrixPodobno piszczenie mozna usunąć poprzez przetarcie wycieraczki grafitem. Ile w tym prawdy to nie wiem bo nigdy nie testowałem
Komentarz
-
-
witam,
kiedyś już opisywałem ten problem na forum. Problem skrzypiących wycieraczek spowodowany jest złym kątem pióra wycieraczki względem szyby, aby pozbyć się problemu trzeba (za pomocą kombinerek) delikatnie skręcić ramię wycieraczki w odpowiednią stronę w zależności czy wycieraczka piszczy jadąc w górę czy w dół (zmierzając jak najbardziej do konta 90 st. pióra względem szyby).
A jeszcze dokładniej pisałem tu:
S - Stowarzyszenie
K - Kierowców
O - Omijających
D - Definitywnie
A - ASO
Komentarz
-
-
mariu_sz, moze ci sie to wydac smieszne ale ja zawsze przy myciu auta zabezpieczam gumy wycieraczek silkonem do gumy, nastepnie wycieram sucha szmatka, po tym zabiegu wycieraczki mi nie skrzypia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez firmekmariu_sz, moze ci sie to wydac smieszne ale ja zawsze przy myciu auta zabezpieczam gumy wycieraczek silkonem do gumy, nastepnie wycieram sucha szmatka, po tym zabiegu wycieraczki mi nie skrzypia
Komentarz
-
Komentarz